טיפים לטיול בהודו
31 באוק׳ 2021
עבור הישראלים טיול בהודו הפך להיות עניין שבשגרה, ועם התפתחותה של הכלכלה ההודית ושיתופי הפעולה הנרחבים עם ישראל, גם פגישות עסקיות בהודו הפכו להיות עניין דיי שכיח בשביל ישראלים, ובגלל השוני הגדול של התרבות ההודית - חשוב מאוד להכיר, אפילו בצורה בסיסית, את המנהגים והצורה שיש להתנהג בעת מפגש עם הודים בהודו.
הודו - נתונים כללים
שטח: 3,287,263 קמ"ר
שפות: הינדי, אנגלית
מדינות גובלות: פקיסטן, נפאל, סין, בהוטן, בנגלדש, מיאנמר
אוכלוסייה: 1,205,073,612 (יולי 2012)
ערים מרכזיות: ניו דלהי (הבירה) : 21,72 מיליון תושבים, מומבאי: 19,695 מיליון תושבים, כלכותא: 15,294 מיליון תושבים, צ'נאי: 7,416 מיליון תושבים, בנגלור: 7,079 מיליון תושבים
כללי התנהגות בהודו
התרבות ההודית שונה מאוד מתרבויות מערביות אחרות, ולכן כאשר נוסעים לטיול בהודו או לפגישה עסקית, ישנם מספר כללים בסיסים שחשוב לדעת על מנת שלא לעבור עליהם ולפגוע ברגשות של ההודים. ידיעה מראש של הכללים הללו יכולים להקל על הטיול שלכם וגם לשפר עמדות בפגישות שלכם.
זמנים:
- קיימת הערכה לדייקנות בזמנים אצל ההודים, אך במקרים רבים הלו"ז הוא בגדר המלצה. שמור את לוח הזמנים שלך גמיש ככל האפשר מכיוון שיכולים להיות שינויים ברגע האחרון.
- פגישות מאולתרות יכולות לקרות בכל זמן ובכל שעה, היה זמין ודינמי.
- ההודים יצפו לתקשורת בכל רגע נתון, התצטייד בטכנולוגיות התקשורת החדישות ביותר.
- החלטות חשובות יתקבלו אך ורק על ידי ראש הארגון, אך מנהלים בדרג ביניים הם שדואגים להעביר את ההצעות הלאה ולכן התייחס אליהם בכובד ראש ובכבוד רב.
- תאריכי החג משתנים בכל שנה, ובמהלך חג לא יתקיימו פגישות ולכן חשוב לבדוק את התאריכים לפני הפגישות הללו.
- הודו עובדת במרחב זמן אחיד, GMT-5.5.
משא ומתן:
- קחו את הזמן. החשיבות של מושג הזמן בהודו אינה גדולה כמו בשאר העולם המערבי.
- פורמאליות אינה מוערכת יתר על המידה, היו גמישים.
- עיכובים הם בלתי נמנעים, תהליכי קבלת ההחלטות עובדים בצורה איטית יחסית, היו סבלנים.
- קבלת פנים מאוד משמעותית להמשך המשא ומתן. תה ושיחות חולין יקדימו את רוב הדיונים, ונהוג לסרב להצעה הראשונה לכיבוד, אך להסכים להצעות הבאות כאשר סירוב מוחלט לא יתקבל בעין יפה.
- אל תאמר לא. אם אינך מעוניין, נסה להיות עמום ולהתחמק מסירוב מוחלט.
- מקובל להשתמש בתארים כאשר פונים לאנשים, מר, גברת, דוקטור וכדומה. השימוש בשמות פרטיים אינו מקובל אלא אם התבקשת.
קבלת פנים:
- פעל בהתאם לאנשים שאותם אתה פוגש: הינדואיסטיים נמנעים ממגע בין גבר לאישה, כמו גם מוסלמים שמהווים חלק לא קטן מהעם ההודי, אך חלק מההודים גם ילחצו ידיים לאישה בהתאם לכמה שהם מערביים ולמסורת שלהם.
- נמסטה היא ברכת השלום המסורתית, וכך נמנעים מהשאלה האם ללחוץ יד או לא. אם מציעים לכם לחיצת יד- לחצו, אך במקרה ואתם יוזמים, אמרו נמסטה בצורה המסורתית: הדקו את כפות ידייכם מתחת לסנטר, קרוב ללב, והנד ראשך והשתחווה קלות.
- הבעה פומבית של חיבה אינה מקובלת ויש להמנע ממנה. אל תחבקו, אל תנשקו, ואל תיצרו מגע בעת קבלת הפנים.
מדריכים נוספים שיעניינו אותך: