מטיילים בהודו? הנה כמה עובדות על תרבות ומנהגים
09 באוג׳ 2022
הודו כבר הפכה לחלק בלתי נפרד בטיולים של הישראלים, בעיקר אחרי צבא אבל לא רק. מעבר לטרקים וגסט האוסים, היום חברות רבות עובדות עם חברות בהודו או מעסיקות במדינה עובדים במיקור חוץ ובכדי שיהיה אפשרי להתנהל בצורה הטובה והמקצועית ביותר- חשוב ללמוד אנגלית ובעיקר לשים דגש על אנגלית מדוברת.
כמה נתונים שכדאי לדעת על הודו:
- עיר הבירה היא ניו דלהי ויש בה יותר מעשרים ואחת מיליון תושבים. אחרי צוערת העיר מומבאי עם יותר מתשע עזרה מיליון תושבים. וזה רק בעיר!
- הודו גובלת עם המדינות הבאות: פקיסטן, נפאל, סין, בהוטן, מיאנמר ובנגלדש.
- השפות הרשמיות הן השפה ההינדית והשפה האנגלית
מכיוון שסביר להניח שלא תלמדו הינדית לקראת ביקור בהודו ובטח לא לפני פגישת עסקית, כדאי שתבררו על לימודי אנגלית אונליין בכדי לשפר את יכולת ההתנהלות שלכם אל מול ההודים.
דברים שחשוב לדעת על הודו לפני שמגיעים אליה:
ידיעה מראש על התרבות ההודית וכללי ההתנהגות המצופים תקל עליכם כל נסיעה וכל התנהלות אל מול ההודים ותמנע פגיעה בהם. ואלה ההמלצות העיקריות:
- לוח הזמנים הוא בגדר המלצה בלבד. איחורים לא נלקחים בחומרה רבה והזמן מתנהל אחרת, מאוד שונה מהעולם המערבי. לכן כשקובעים פגישות רצוי להשאיר זמן בין לבין ולהיות גמישים ככל הניתן ופתוחים לשינויים שיתכנו בלוח הזמנים.
- מכיוון שאין התייחסות רבה לדייקנות וזמנים, תיתכנה הרבה פגישות מאולתרות לכן כדאי להיות מוכנים אליהן ככל הניתן.
- ההודים מצוידים בטכנולוגיות תקשורת חדישות ומתקדמות ומצפות לאותו הדבר מהצד השני לכן רצוי להיות זמינים ומוכנים מבחינה טכנולוגית.
- ראשי הארגון הם אלה שמקבלים את ההחלטות החשובות אך לרוב תמצאו את עצמכם נפגשים דווקא עם מנהלים בדרג ביניים שרק מעבירים את ההצעה הלאה.
- חשוב לעקוב אחר תאריכי החגים שכן כמו החגים היהודיים הם משתנים במהלך השנה הלועזית ואינם עובדים בחגים.
דגשים חשובים להתנהלות עסקית בהודו:
- במידה וקבעתם פגישה עסקית עם אנשי עסקים מהודו בזום או פרונטלית, חשוב שתהיו מוכנים, אך אין צורך להיות פורמאליים מדי - שכן ההודים אינם מעריכים פורמליות יותר מדי.
- גם בעולם העסקי הזמן אינו משחק תפקיד חשוב מאוד, ותהליך קבלת ההחלטות כולו אורך זמן רב ויכול להיות מאוד איטי, לכן התאזרו בסבלנות.
- ההודים מאוד אוהבים שיחות חולין ושתיית תה ביחד ורואים בקבלת הפנים חלק מאוד חשוב בפגישה עסקית, וכפתיח לניהול משא ומתן.
- אין זה מנומס לסרב בצורה מוחלטת להצעה כלשהי של הודו, גם אם אינכם מעוניינים, יש להיות עמומים ולהתחמק מתשובה שלילית מוחלטת וברורה.
- אין לפנות לאנשים בשמם הפרטי אלא אם כן קיבלתם דרישה או בקשה ישירה לעשות זאת - נהוג להשתמש בתארים של אנשים כאשר פונים אליהם.
- שימו לב עם מי אתם נפגשים. במידה ומדובר בהודים ממוצא הינדואיסטי והודים ממוצא מוסלמי חשוב שתדעו שהם נמנעים לגמרי מכל מגע בין גבר לאישה, זאת לעומת הודים ממוצא אחר אשר ילחצו ידיים לאישה - תלוי עד כמה הם מערביים.
- במידה ואינכם יודעים אם להגיש את היד ללחיצה ואם מי שבא מולכם נמנע ממגע או לא, דאגו לברך בברכת שלום ההודית המסורתית 'נמסטה'. במידה ויושיטו לכם יד ללחיצה לחצו אותה ובמידה ולא, הדקו את כפות הידיים שלכם מתחת לסנטר, הנידו ראשכם והשתחוו קלות בזמן אמירת הברכה.
- כל הבעת חיבה שהיא בציבור אינה מקובלת ולכן הימנעו מחיבוק, נשיקה ויצירת מגע כלשהו בעת קבלת הפנים ובטח ובטח בזמן הפגישה העסקית עצמה.
רוצים לדעת מה היא רמת הדקדוק שלכם? ← לחצו כאן ובדקו